Akan Bangun Jaringan Internet di Planet Mars

Akan Bangun Jaringan Internet di Planet MarsĀ  – bersiap menyongsong kehadiran orang di Planet Marikh. Mereka juga menjanjikan sediakan jaringan internet di Planet Merah itu. Walaupun belum terdapat durasi tentu, cara ini hendak diawali kala NASA berlabuh di bulan pada 2024. NASA hendak membuat pos bulan yang beberapa jadi titik dini ekspedisi mengarah Marikh.

Bagi Kepala negara serta Chief Operating Officer SpaceX, Gwynne Shotwell, cara itu hendak membuat SpaceX membuat sistem Satelit Starlink buat memutari Marikh.

” Sedemikian itu kita membawa orang ke Marikh, mereka memerlukan keahlian berbicara. Aku pikir lebih berarti buat mempunyai bentuk semacam Starlink di dekat Marikh. Setelah itu butuh mengaitkan kedua planet, jadi kita membenarkan mempunyai telekomunikasi yang kokoh antara Marikh serta kembali ke Dunia,” tutur Shotwell,

a meningkatkan, walaupun telah terdapat konsep bawa orang ke Marikh, janganlah hingga melalaikan Planet Dunia. Ia malah percaya pemeluk orang mempunyai kesempatan yang lebih bagus buat melindungi Dunia.

” Aku mau Kamu menguasai kalau kita tidak berserah di Dunia kala kita berdialog mengenai membuat keahlian buat memindahkan pemeluk orang ke planet lain,” tegasnya.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *